- 1 шепа спанак
- 1 щипка коприва
- 4 стръка пресен лук
- 1 стрък пресен зелен чесън
- 1 бучка сирене (около 50г.)
- 1 с.л. ориз
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 яйце
- 1 бучка (колкото лешник) краве масло
- 2 стръка магданоз
- 2 стръка копър
Почистените и измити спанак, коприва, пресен чесън и пресен лук, нарязани на дребно, се задушават в растително масло и малко вода. след като омекнат се заливат с гореща вода и супата се оставя да заври в покрит съд. Прибавя се оризът, а когато той омекне-настърганото сирене. Готовата супа се отстранява от огъня, застройва се с киселото мляко и яйце и се подправя с масло, ситно нарязан копър и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар