вторник, 21 януари 2014 г.

задушен заек по болярски

необходими продукти: 
  • 1 заек
  • 1 свинско було
  • 250 г. стерилизирани домати
  • 200 г. стерилизирани гъби
  • 5-6 глави лук
  • 3-4 чушки
  • 1 морков
  • 50г. краве мляко
  • 250 мл. бяло вино
  • 6-7 скилидки чесън
  • 10 зърна черен пипер
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1-2 люти пиперки
  • 1 връзка магданоз
  • 5-6 стръка целина
  • 3-4 зърна бахар
  • 2 дафинови листа, 1 ч.л. сол
начин приготвяне:

Всички зеленчуци се режат наедро и се разбъркват със ситно нарязаните целина и магданоз, с маслото, виното, доматеното пюре и останалите подправки. Сместа се пресипва в тава и се разпределя равномерно.
Булото се разстила, в него се поставя целият заек и се завива. Слага се в тавата върху зеленчуците, пече се във фурна около час и половина на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар