- 1 заек
- 1 свинско було
- 250 г. стерилизирани домати
- 200 г. стерилизирани гъби
- 5-6 глави лук
- 3-4 чушки
- 1 морков
- 50г. краве мляко
- 250 мл. бяло вино
- 6-7 скилидки чесън
- 10 зърна черен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 1-2 люти пиперки
- 1 връзка магданоз
- 5-6 стръка целина
- 3-4 зърна бахар
- 2 дафинови листа, 1 ч.л. сол
Всички зеленчуци се режат наедро и се разбъркват със ситно нарязаните целина и магданоз, с маслото, виното, доматеното пюре и останалите подправки. Сместа се пресипва в тава и се разпределя равномерно.
Булото се разстила, в него се поставя целият заек и се завива. Слага се в тавата върху зеленчуците, пече се във фурна около час и половина на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар