- 4 шепи шарен боб
- 3-4 кисели краставички
- 1 стрък праз
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 3-4 с.л.оцет
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сух магданоз
- 1 ч.л. джоджен
- 1 ч.л. сол
- 7-8 с.л. олио
- 3-4 с.л. лютеница
- 1 люта чушка
Бобът се сварява, поставя се в салатиера и към него се прибавят нарязаните на колелца кисели краставички.
Лукът се изпича на жар или фурна заедно с обелките. Почиства се и се нарязва на ивици. Празът се нарязва наситно и всичко се прибавя към боба.
В купа се смесват оцетът, чубрицата, магданозът, солта и джодженът. Престояват 10 минути и се прибавят олиото, наситненият чесън, стритата люта чушка и лютеницата. Разбърква се. Салатата се овкусява и се оставя да престои 1 час на хладно преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар