събота, 11 януари 2014 г.

татарски шишчета

необходими продукти:
  • 300 г. обезкостен свински врат
  • 300 г. пилешко филе
  • 150 г. бекон
  • 150 г. гъби
  • 2 чушки
  • 1 глава лук
за маринатата:
  • 150 г. бяло вино
  • 30-40 мл. соев сос
  • 1 к.ч. олио
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка чубрица
начин приготвяне:

Всички продукти за маринатата се смесват. Филето и свинския врат се нарязват на еднакви по големина парчета и се мариноват за около 5 часа. Лукът и чушките се нарязват на парчета с големината на месото.
На дървено шишче се редят лук, свинско месо, чушка, пиле, бекон и гъба. Пекат се на скара до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар