събота, 11 януари 2014 г.

рибник от речна риба

необходими продукти:
  • 6 червеноперки
  • 2 стръка праз
  • 1 ч.ч. ориз
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 с.л. червен пипер
  • 1 стрък девисил
  • 4 стръка копър
  • сол на вкус
  • олио за мазане
начин приготвяне:

 Рибата се почиства от люспите, перките и вътрешностите.
празът се нарязва на едри парчета и се запържва в олио, докато омекне. После се добавя оризът и се пържи докато стане стъклен. Подправя се с червения пипер и сол. Разбърква се и се разрежда с 1 ч.ч. вода. Задушаването продължава докато оризът поеме водата.
Когато сместа е готова се изсипва в тава заедно с 2 ч.ч. гореща вода. Отгоре се подреждат рибите. Всяка се полива с малко олио и се поръсва със ситно нарязаните копър, магданоз и девисил. Добавя се щипка червен пипер и ястието се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар