събота, 11 януари 2014 г.

чушки пълнени с качамак и овче сирене

необходими продукти:
  • 200 г. овче сирене
  • 100 г. стерилизирана царевица
  • 100 г. царевично брашно
  • 8 замразени чушки
  • 1 глава лук
  • 6 с.л. олио
  • 2-3 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сушен босилек
  • 1/4 ч.л. сол
за млечния сос:

  • зелената част на 1 стрък лук, 1 кофичка кисело мляко, 10 листа пресен джоджен

начин приготвяне:



Наситненият лук се запържва в загрятото олио за 30 секунди. Тенджерата се оттегля от котлона и се поръсва с червения пипер, наливат се 500 мл. гореща вода. Ври под капак, докато омекне лукът, или около 5 минути. Посолява се и щом кипне водата се сипва царевичното брашно. Сварява се , като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Подправя се с босилека и се добавя настърганото сирене. Бърка се, така че да се разтопи сиренето. Изсипват се царевицата и сметаната и се разбърква добре. С готовата смес се пълнят чушките.
В подходящ за печене съд се налива малко мазнина, така че да се покрие дъното и се нареждат пълнените чушки. налива се 1 пръст топла вода. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 25 минути,
Наситненият лук за соса се разбива с киселото мляко. Поръсва се с наситнените листа джоджен и се налива от соса от печените чушки. Чушките се поднасят със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар