- 200 г. овче сирене
- 100 г. стерилизирана царевица
- 100 г. царевично брашно
- 8 замразени чушки
- 1 глава лук
- 6 с.л. олио
- 2-3 с.л. заквасена сметана
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сушен босилек
- 1/4 ч.л. сол
- зелената част на 1 стрък лук, 1 кофичка кисело мляко, 10 листа пресен джоджен
начин приготвяне:
Наситненият лук се запържва в загрятото олио за 30 секунди. Тенджерата се оттегля от котлона и се поръсва с червения пипер, наливат се 500 мл. гореща вода. Ври под капак, докато омекне лукът, или около 5 минути. Посолява се и щом кипне водата се сипва царевичното брашно. Сварява се , като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Подправя се с босилека и се добавя настърганото сирене. Бърка се, така че да се разтопи сиренето. Изсипват се царевицата и сметаната и се разбърква добре. С готовата смес се пълнят чушките.
В подходящ за печене съд се налива малко мазнина, така че да се покрие дъното и се нареждат пълнените чушки. налива се 1 пръст топла вода. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 25 минути,
Наситненият лук за соса се разбива с киселото мляко. Поръсва се с наситнените листа джоджен и се налива от соса от печените чушки. Чушките се поднасят със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар