- 250 г. соя
- 1 консерва царевица (200 г.)
- 3 моркова (150 г.)
- 1 домат
- 1 глава лук
- 4-5 стръка магданоз
- 3-4 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. къри
- оцет и сол на вкус
Соята се сварява в съотношение с водата 1 към 3.
Лукът и морковите се наситняват и се запържват в загрятото олио за 1 минута.
Подправя се с къри и се добавя наситнения домат. Запържва се за кратко и се сгъстява с брашното.
Наливат се 2-3 черпака от водата, в която ври соята. Разбърква се добре и сместа се налива при соята. Посолява се и ври 20 минути.
Добавя се царевицата.
Супата къкри още 10 минути. Щом е готова, се налива оцет на вкус и се поръсва с наситнения магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар