събота, 11 януари 2014 г.

паста Болонезе

необходими продукти:
  • 200г. пилешка кайма
  • 2 с.л. олио
  • 400 г. доматено пюре
  • 500 г. спагети
  • 3 домата
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. ситно нарязан магданоз
  • щипка риган, босилек, салвиа, мащерка, канела, захар
  • сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода за около 8 минути. Каймата и счукания чесън се запържват в олиото. Към тях се добавят доматеното пюре, риганът, салвията, мащерката, босилекът, канелата и захарта. След като тази смес се свали от котлона, към нея се добавят нарязаните на купчета домати и магданоз. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус. С тази смес се заливат добре отцедените спагети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар