- 2 обезкостени пилешки бутчета (400-500 г.)
- 2 средно фолеми картофа
- 1 морков
- 1 стрък праз
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. соев сос
- 1-2 щипки сол
- 1/2 ч.л. къри
- 1 ч.л. нишесте, 1 с.л. къри, 2 резена пресен джинджифил, 1 щипка сол
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки. Бланшират се за 5-8 минути в подсолена кипнала вода.
Морковът се нарязва на ивички и също се бланшира, но 1 минута преди да се извадят картофите. След това зеленчуците се изплакват със студена вода.
Маха се кожата на месото и то се нарязва на малки късчета. Поставят се в купа. Мариноват се, като се поръсват с кърито, нишестето, солта и наситненият джинджифил. Разбърква се и се налива олиото.
Празът се нарязва на ивички. Пилешкото се запържва в уок в силно сгорещеното олио. Парченцата месо се изчакват леко да се стегнат и тогава се разбъркват. Изсипват се нарязаният на ивички праз, наситненият чесън, картофите и морковите. Поръсва се с кърито, солта и се налива соевият сос. Разбърква се.
Гювечето се слагат в студена фурна, загрява се на 200 градуса. Сервира се с ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар