- 600 г. филе от хек
- 1 с.л. лучено брашно
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. бял пипер (или микс)
- 50 г. краве масло
- олио за пържене
Лученото брашно, чесънът на прах, мащерката, червеният пипер и солта се смесват. Накрая се прибавя белият пипер и се разбърква добре.
Маслото се поставя в купа и се разтопява в микровълнова фурна.
Филетата се нарязват на дребни парчета. Овалват се последователно в маслото и в сместа с ароматните подправки.
Пържат се в нагорещен тефлонов тиган по 2-3 минути от всяка страна, като при обръщане се поръсват със сместа от подправките. Филетата може да се поднесат по желание с гарнитура от запечени картофи на фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар