понеделник, 27 януари 2014 г.

пържен ориз със свинско по тайландски

необходими продукти:
  • 100 г. свинско месо
  • 200 г. сварен ориз
  • 2 сликидки чесън
  • 1 домат
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 морков
  • 1 яйце
  • 6-8 листа пресен босилек
  • 5 с.л. олио
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. натриев глутамат
  • 1/2 ч.л. сол, чили сос на вкус
за украсата:
  • 2-3 стръка магданоз, 1 краставица, 2 стръка лук, 1/2 лайм
 начин приготвяне:

Месото се нарязва на дребни късчета и се маринова в соевия сос за 30 минути.
Олиото се сгорещява в уок, добавят се месото и яйцето и се разбърква.
След 3-4 минути се слагат нарязаните надребно чесън и лук, настърганият морков, накъсаните листа босилек и разрязаният на четвъртинки домат. Пържат се 2-3 минути, като постоянно се бърка.
Оризът се смесва с поомекналите зеленчуци и се натиска с шпатула. Подправя се с чили сос, захарта, солта и натриевия глутамат и се бърка няколко минути.
Ястието се сервира гарнирано с пресен магданоз, резени лайм, резени краставица и стръкове лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар