- 100 г. свинско месо
- 200 г. сварен ориз
- 2 сликидки чесън
- 1 домат
- 1/2 глава лук
- 1/2 морков
- 1 яйце
- 6-8 листа пресен босилек
- 5 с.л. олио
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. захар
- 1/2 ч.л. натриев глутамат
- 1/2 ч.л. сол, чили сос на вкус
начин приготвяне:
Месото се нарязва на дребни късчета и се маринова в соевия сос за 30 минути.
Олиото се сгорещява в уок, добавят се месото и яйцето и се разбърква.
След 3-4 минути се слагат нарязаните надребно чесън и лук, настърганият морков, накъсаните листа босилек и разрязаният на четвъртинки домат. Пържат се 2-3 минути, като постоянно се бърка.
Оризът се смесва с поомекналите зеленчуци и се натиска с шпатула. Подправя се с чили сос, захарта, солта и натриевия глутамат и се бърка няколко минути.
Ястието се сервира гарнирано с пресен магданоз, резени лайм, резени краставица и стръкове лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар