- 200 г. равиоли с коприва и спанак
- 1 домат
- 1 скилидка чесън
- 1/2 тиквичка
- 1/2 морков
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. краве масло
- шафран за поръсване
- песто и сол на вкус
Доматът се нарязва на кубчета, тиквичката и морковът-на тънки ленти. Маслото и зехтинът се загряват в тиган и за аромат се слага обелената скилидка чесън
Сипват се доматените кубчета и се запържват. Тиквичката, морковът и равиолите се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват за около 5 минути. Готовите равиоли се отцеждат от водата, прибавят се към доматите в тигана и се запържват. Скилидката чесън се изважда и ястието се сервира, гарнирано с песто и шафран.
Няма коментари:
Публикуване на коментар