понеделник, 27 януари 2014 г.

равиоли с коприва , песто и шафран

необходими продукти:
  • 200 г. равиоли с коприва и спанак
  • 1 домат
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 тиквичка
  • 1/2 морков
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. краве масло
  • шафран за поръсване
  • песто и сол на вкус
начин приготвяне:

Доматът се нарязва на кубчета, тиквичката и морковът-на тънки ленти. Маслото и зехтинът се загряват в тиган и за аромат се слага обелената скилидка чесън
Сипват се доматените кубчета и се запържват. Тиквичката, морковът и равиолите се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват за около 5 минути. Готовите равиоли се отцеждат от водата, прибавят се към доматите в тигана и се запържват. Скилидката чесън се изважда и ястието се сервира, гарнирано с песто и шафран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар