понеделник, 27 януари 2014 г.

броколи с ориз

необходими продукти:
  • 300 г. броколи
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 глава лук
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 4 яйца
  • 30 г. краве масло
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 100 г. кашкавал
  • 2 с.л. сос "Уорчестър", сол на вкус
начин приготвяне:

Оризът се сварява в подсолена вода. Отцежда се и се оставя настрана. Лукът се нарязва наситно и се запържва в маслото за около минута. Добавят се 3 с.л вода и се оставя да се задуши за кратко. Прибавят се нарязаните на лентички чушки и накъсаните на розички броколи. посолява се и зеленчуците се задушават под капак, докато омекнат.
Оризът се слага в тенджера от йенско стъкло и се прибавят зеленчуците, млякото и разбитите яйца. Отгоре се настъргва кашкавалът и се овкусява със соса "Уорчестър". Пече се на водна баня в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар