понеделник, 27 януари 2014 г.

леща със спанак и домати

необходими продукти:
  • 200 г. леща
  • 250 г. спанак (замразен)
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 5-6 с.л. олио
  • 1/2 буркан стерилизирани домати
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
начин приготвяне:

Лещата се измива, почиства се и се накисва във вода за около 10 минути.
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното олио за около 2-3 минути. След това се овкусяват с подправките (без солта) и се разбърква.
След като всичко се запържи, се прибавя лещата. Разрежда се с няколко лъжици доматен сос, разбърква се и се залива с около 2 литра гореща вода. Оставя се да ври десетина минути.
След това се прибавят нарязаните наедро домати и лещата се слага на огъня за още 10-15 минути. накрая се слага спанакът, посолява се и след още 5 минути ястието е готово за сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар