- 200 г. леща
- 250 г. спанак (замразен)
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 5-6 с.л. олио
- 1/2 буркан стерилизирани домати
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
Лещата се измива, почиства се и се накисва във вода за около 10 минути.
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното олио за около 2-3 минути. След това се овкусяват с подправките (без солта) и се разбърква.
След като всичко се запържи, се прибавя лещата. Разрежда се с няколко лъжици доматен сос, разбърква се и се залива с около 2 литра гореща вода. Оставя се да ври десетина минути.
След това се прибавят нарязаните наедро домати и лещата се слага на огъня за още 10-15 минути. накрая се слага спанакът, посолява се и след още 5 минути ястието е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар