вторник, 28 януари 2014 г.

риба в гювече

необходими продукти:
  • 500-600 г. риба-филе
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 1 глава кромид лук
  • 1 голям морков
  • 2-3 средно големи домата
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/3 пакетче краве масло
  • 1/2 лимон
  • 1/3 ч.л. сол


начин на приготвяне:

В гювечетата първо се оставя малко олио и се подреждат дребно нарязан кромид лук, настърган наситно морков и малко вода. Задушава се по полуомекване, след което  се прибавят кръгчета домат, които покриват порцията и отгоре парче масло. Пече се във фурна, без да се покриват гювечетата с капак. След като се извадят от фурната, порциите се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар