- 2-3 пиперки
- 2 домата
- 1 резен целина
- 1 морков
- 1/2 глава кромид лук
- 2-3 с.л. ориз
- 1/2 к.ч. растително олио
- 1 бучка (колкото орех) краве масло
- 2-3 стръка магданоз
- 2-3 щипки сол
Почистените, измити и нарязани надребно целина, морков и кромид лук се задушават в мазнината и малко вода до полуомекване. Прибавят се нарязаните надребно пиперки и задушаването продължава до омекване. След това се прибавят нарязаните надребно или настъргани червени домати и изчистеният и измит ориз. Ястието се залива с гореща вода и се запича. Изважда се от фурната и се поръсва с дребно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар