вторник, 28 януари 2014 г.

добружанска яхния

необходими продукти:
  • 2-3 пиперки
  • 2 домата
  • 1 резен целина
  • 1 морков
  • 1/2 глава кромид лук
  • 2-3 с.л. ориз
  • 1/2 к.ч. растително олио
  • 1 бучка (колкото орех) краве масло
  • 2-3 стръка магданоз
  • 2-3 щипки сол
начин на приготвяне:

Почистените, измити и нарязани надребно целина, морков и кромид лук се задушават в мазнината и малко вода до полуомекване. Прибавят се нарязаните надребно пиперки и задушаването продължава до омекване. След това се прибавят нарязаните надребно или настъргани червени домати и изчистеният и измит ориз. Ястието се залива с гореща вода и се запича. Изважда се от фурната и се поръсва с дребно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар