понеделник, 27 януари 2014 г.

Портокалова торта

необходими продукти:
за блата:
  • 8 яйца, 200г захар, 150 г брашно, 40 г. какао
за крема:
  • 200г кравя масло
  • 200г пудра захар
  • 300 мл. прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 1 портокал
  • 1/2 лимон
начин на приготвяне:
Яйцата разбиваме със захарта до побеляване. Прибавяме брашното, размесено с какаото. Всичко разбърквате и заливате в тортена форма, разстлана с хартия.. печете в умерена фурна.
Маслото за крема разбивате със захарта. Прясното мляко и брашното сваряваме до сгъстяване и след като изстинат, смесваме двата крема. прибавяме сока от лимон, настърганата кора на портокала и плода, обелен от ципите и ситно нарязан. Всично се разбърква. Блата разрязваме хоризонтално на две половини и между тях слагаме крем. Отгоре намазваме с крем и украсяваме с парчета портокал.




Няма коментари:

Публикуване на коментар