сряда, 29 януари 2014 г.

плодова пита с компот

необходими продукти:
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 6 яйца
  • 6 с.л. захар
  • 1 ванилия
  • 1 пакетче (125 г.) краве масло
  • 1 буркан компот
начин на приготвяне:
Кравето масло се стопява и се изсипва в тава. Отгоре се нареждат плодовете от компота.
измитите яйца се счупват и разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с 1/3 от захарта, а белтъците с останалите 2/3. след това се смесват внимателно: към белтъците се прибавят жълтъците на малки порции и непрекъснато се ръси от пресятото с ванилия брашно.
Поличеното леко бисквитено тесто се изсипва върху плодовете. Пече се при умерена температура. готовата пита се оставя да се охлади леко и се сиропира със студения сок от компота. нарязва се на парчета, които при поднасяне се обръщат обратно, така че плодовете да останат от горната им страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар