- 400-500 г. телешко месо (свинско)
- 3 с.л. олио (свинска мас)
- 1 бучка (колкото орех) краве масло
- 600 г. (7-8 средно големи глави ) кромид лук
- 2 средно големи домата
- 1/2 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 стрък чубрица на клонче
- 1/4 ч.л. сол
Почистеното от ципи, сухожилия и измито добре месо се нарязва на порции, Прибавя се част от лука, нарязан надребно, олиото, залива се с вода и се вари на умерена температура до полуомекване на месото. посолява се, прибавя се червеният пипер, настърганите на ренде домати и нарязаният на малко по-едри парченца лук. когато лукът полуомекне се прибавя чубрицата на клонки. вари се до готовност и се полива с размито в студена вода брашно. Поставят се отгоре парченца масло и след 10 минути ястието се отстранява от огъня. Клончето чубрица се изважда.
Няма коментари:
Публикуване на коментар