сряда, 29 януари 2014 г.

яхния от стар лук с месо

необходими продукти:
  • 400-500 г. телешко месо (свинско)
  • 3 с.л. олио (свинска мас)
  • 1 бучка (колкото орех) краве масло
  • 600 г. (7-8 средно големи глави ) кромид лук
  • 2 средно големи домата
  • 1/2 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1 стрък чубрица на клонче
  • 1/4 ч.л. сол
начин на приготвяне:

Почистеното от ципи, сухожилия и измито добре месо се нарязва на порции, Прибавя се част от лука, нарязан надребно, олиото, залива се с вода и се вари на умерена температура до полуомекване на месото. посолява се, прибавя се червеният пипер, настърганите на ренде домати и нарязаният на малко по-едри парченца лук. когато лукът полуомекне се прибавя чубрицата на клонки. вари се до готовност и се полива с размито в студена вода брашно. Поставят се отгоре парченца масло и след 10 минути ястието се отстранява от огъня. Клончето чубрица се изважда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар