- 200 г. карфиол (цветно зеле)
- 1/2 морков
- 1 тънък резен целина (пащърнак)
- 1.4 глава кромид лук
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 яйце
- 1 ч.л. брашно
- 1 бучка (колкото орех) краве масло
- 2 стръка магданоз
- 1 резен лимон
- 1 щипка сол
Почистените, измити и нарязани надребно моркови , целина и кромид лук се заливат със студена вода и се поставят да заврят. Посолява се и се прибавя изчистеният от листата, кочана и разкъсан на цветчета карфиол. Готовата супа се отстранява от огъня, застройва се с варена застройка от кисело мляко, яйце и брашно и се подправя с масло, лимонов сок и дребно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар