четвъртък, 30 януари 2014 г.

супа от карфиол

необходими продукти:
  • 200 г. карфиол (цветно зеле)
  • 1/2 морков
  • 1 тънък резен целина (пащърнак)
  • 1.4 глава кромид лук
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 бучка (колкото орех) краве масло
  • 2 стръка магданоз
  • 1 резен лимон
  • 1 щипка сол
начин на приготвяне:

Почистените, измити и нарязани надребно моркови , целина и кромид лук се заливат със студена вода и се поставят да заврят. Посолява се и се прибавя изчистеният от листата, кочана и разкъсан на цветчета карфиол. Готовата супа се отстранява от огъня, застройва се с варена застройка от кисело мляко, яйце и брашно и се подправя с масло, лимонов сок и дребно нарязан магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар