- 300 г. мерлуза-филе (може скумрия-филе)
- 1 с.л. брашно
- 1/3 ч.ч. растително масло
- 1 бучка (колкото орех) краве масло
- 1/4 лимон (за сок)
- 1/2 кофичка сметана
- 2 с.л. галета
- 2 с.л. настърган кашкавал
- 1/3 ч.л. сол
Размразените рибни филета се посоляват, поръсват се с част от лимоновия сок и малко растително масло и се оставят да отлежат 30-40 минути. Маринованите филета се овалват в брашно и леко се запържват в растително масло. Подреждат се в тава и се поръсват с останалият лимонов сок, галетата и настъргания кашкавал. Отгоре се заливат със сметаната и върху нея се поставят парченца краве масло. Ястието се задушава във фурна при умерена температура. Ако е необходимо се долива малко вода.
Готовото ястие се поднася с гарнитура задушени картофи и салатата според сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар