неделя, 19 януари 2014 г.

картофи със сирене и яйца - запечени

необходими продукти за 5 порции:
  • 600 г. картофи
  • 1/4 ч.ч. растително масло
  • 6-7 с.л. настъргано сирене
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 с.л. червен пипер
начин приготвяне:

Измитите картофи се варят в подсолена вода до полусваряване. Обелват се, нарязват се на тънки филийки и се нареждат в намаслена тава на два пласта, като помежду им се слага смес от натрошеното сирене и едното яйце. Отгоре се поръсват с растителното масло и се запичат 10 минути в средна фурна. След това се заливат със заливка от прясното мляко. Останалото яйце и червения пипер и се допичат в по-силна фурна. Ястието се поднася топло със зеленчукова салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар