- 1/2 ч.ч. леща
- 1/2 морков
- 1 тънък резен целина
- 1 парче около 10 см. праз лук
- 1/2 кромид лук
- 2 стръка пресен лук
- 1 домат (пресен или стерилизиран)
- 2 скилидки чесън
- 2-3 стръка чубрица
- 1.2 ч.л. оцет
- 1 щипка сол
Почистените, измити и нарязани надребно морков целина, праз лук и изчистената и измита леща се заливат със студена вода и се поставят на огъня. Когато заврят се прибавят обелените и измити скилидки чесън, чубрица и растително масло. 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят нарязаният на дребно домат и солта.
Готовата супа се подправя с оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар