неделя, 19 януари 2014 г.

манастирска чорба от леща

необходими продукти за 5 порции:
  • 1/2 ч.ч. леща
  • 1/2 морков
  • 1 тънък резен целина
  • 1 парче около 10 см. праз лук
  • 1/2 кромид лук
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 домат (пресен или стерилизиран)
  • 2 скилидки чесън
  • 2-3 стръка чубрица
  • 1.2 ч.л. оцет
  • 1 щипка сол
начин приготвяне:

Почистените, измити и нарязани надребно морков целина, праз лук и изчистената и измита леща се заливат със студена вода и се поставят на огъня. Когато заврят се прибавят обелените и измити скилидки чесън, чубрица и растително масло. 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят нарязаният на дребно домат и солта.
Готовата супа се подправя с оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар