неделя, 19 януари 2014 г.

Агнешко месо със зеленчуци

необходими продукти за 5 порции:
  • 400-500 г. агнешко месо
  • 3 с.л. растително масло
  • 1 бучка (колкото орех) краве масло
  • 1 средно голям морков
  • 1 резен целина
  • 1 средно голяма глава кромид лук
  • 5 средни картофа
  • 2 средно големи домата
  • 1 стрък чесън
  • 1 дафинов лист
  • 2-3 стръка магданоз
  • 1-2 стръка копър
  • 1/4 ч.л. сол
начин приготвяне:

Почистеното от ципи и сухожилия и измито месо се нарязва на парчета. Поставя се в съд, залива се със студена вода, прибавя се растителното масло, нарязаните надребно (или настъргани) моркови, целина, кромид лук и оформените на тънки филийки скилидки чесън. Ястието се вари на умерена температура до полуомекване. След това се прибавят солта, нарязаните надребно или настърганите домати, нарязаните на кубчета картофи и ястието се вари до готовност. Добавя се кравето масло и се отсранява от огъня. Отгоре се поръсва с магданоз и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар