- 400-500 г. агнешко месо
- 3 с.л. растително масло
- 1 бучка (колкото орех) краве масло
- 1 средно голям морков
- 1 резен целина
- 1 средно голяма глава кромид лук
- 5 средни картофа
- 2 средно големи домата
- 1 стрък чесън
- 1 дафинов лист
- 2-3 стръка магданоз
- 1-2 стръка копър
- 1/4 ч.л. сол
Почистеното от ципи и сухожилия и измито месо се нарязва на парчета. Поставя се в съд, залива се със студена вода, прибавя се растителното масло, нарязаните надребно (или настъргани) моркови, целина, кромид лук и оформените на тънки филийки скилидки чесън. Ястието се вари на умерена температура до полуомекване. След това се прибавят солта, нарязаните надребно или настърганите домати, нарязаните на кубчета картофи и ястието се вари до готовност. Добавя се кравето масло и се отсранява от огъня. Отгоре се поръсва с магданоз и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар