петък, 10 януари 2014 г.

гювеч с агнешко месо

необходими продукти:
  • 1 кг. агнешко месо
  • 1 кг. пресни картофи
  • 2 зелени чушки
  • 3 стръка чесън
  • 10-12 стръка магданоз
  • 8-10 стръка девесил
  • 2-3 стръка джоджен
  • 30-40 гр. краве масло
  • 5-6 с.л. олио
  • 2 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
начин приготвяне:

Агнешкото месо се обезкостява, нарязва се на късове и се запържва в загретите олио и месо. Силата на котлона се се намалява и се оставя да се задуши под капак, за да се получи месен сок. След това се капакът се маха и се изчаква течността да се изпари. Овкусява се със сол, черен и червения пипер, разбърква се добре и се сипва в глинен гювеч.
Прибавят се нарязаните наситно лук, чесън и чушки. Отгоре се слагат почистените картофи и се налива вода, която да достига малко под нивото на продуктите. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 1 час. Ястието се подправя с наситнените девесил, джоджен и магданоз, връща се във фурната и се пече още 10-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар