- 200 г. пилешки гърди
- 200 мл. кокосово мляко
- 2 буркана стерилизирани домати
- 2-3 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 резена корен джинджифил
- 2 люти чушки
- 3-4 с.л. зехтин
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 ч.л. къри
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. мед
- сокът от 1 портокал
- сол на вкус
- зехтин (олио) за запържване на пилешките гърди
Кърито се запича на сух тиган и се запържва за 30 секунди в загретия зехтин.
Прибавят се нарязаните наситно чушки, джинджифилът, чесънът и по-наедро нарязаният лик. След това се добавят доматеното пюре, кориандърът, стерилизираните домати и кокосовото мляко. Накрая се слагат медът и портокаловият сок. Посолява се и се оставя да се вари 15 минути. След това всичко се пасира.
Пилешкото се нарязва на късове и се поръсва със сол. Запържва се в загрят зехтин.
Сервира се, като във всяка порция се слагат по няколко късчета пилешко месо, които се заливат със супата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар