- 200 г. пилешки гърди
- бялата част на 1 стрък праз (50-80 г.)
- 2 стръка целина
- 1 шепа спанак
- 1 морков
- 2 кубчета пилешки бульон
- сокът от 1/2 лимон
- за маринатата:
- 2 с.л. соев сос, 1 с.л. натурално нишесте, 1 с.л. олио, сокът от 1/2 лимон
В 1,2 литра вряла вода се стриват бульоните. Щом кипне се добавят наситненият праз, нарязаният на тънки пръчици морков и наситнените стебла целина (листата се запазват). Вари се 5 минути.
Нарязаното надребно месо се поставя в купа, добавят се нишестето, лимоновият сок, соевият сос и олиото. Смесва се с ръце. Трябва да отлежи 10-15 минути, преди да се изсипе в супата. Разбърква се. Вари се 5-6 минути и се налива лимоновият сок.
Дъната на чиниите за супа се покриват накъсани листа спанак, наситнени листа целина и се заливат със супата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар