- 1 пакет спагети
- 500 г. стерилизирани домати
- 1/2 стрък праз (1 глава стар лук)
- 1 к.ч. олио
- 1 с.л. сух копър
- 1-2 стръка целина (1 с.л. суха целина)
- 1 гъбен бульон
- черен пипер на вкус
начин на приготвяне:
Сварявате спагетите като - в студена тенджера с вода, слагаме щипка сол и 1 с.л. олио, оставяме да заври. След като заври водата прибавяме спагетите около 15 минути - до сваряване.
Докато се варят спагетите, в дълбок тиган слагаме останалата част от олиото. Когато олиото се сгорещи прибавяме празът нарязан наситно и го запържваме около 1 минута. Добавяме в тигана стерилизираните домати - ситно нарязани заедно със соса им. Разбъркваме и оставяме за 10 минути, за да се сгъсти. Прибавяме към сгъстения доматен сос копъра, целината, стрития бульон и черния пипер на вкус - разбърква се и се оставя да къкри още 10 минути.
Сварените спагети се добавят в тигана със соса, разбърква се добре около 5 минути.
Сервира се в дълбоки чинии, пожелание се поръсва с нарязан на ситно магданоз или кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар