- 200 г. пушена сиьомга
- 6-7 едри печурки (150 г.)
- 1 връзка рукола
- 1 скилидка чесън
- 1 филия хляб
- 20 г. краве масло
- 10 бр. каперси
- 3-4 стръка копър
- 1 с.л. зехтин, черен пипер на вкус
начин приготвяне:
Печурките се нарязват на малки парчета. Запържват се за 1-2 минути в предварително загрято масло, като се поръсват с наситнения чесън и с черен пипер.
Филията се нарязва на кубчета. Запържва се в предварително загретия зехтин.
Дресингът се приготвя, като към лимоновия сок се налива зехтинът и се посолява.
в лъжица за сладолед се слага парче фолио за свежо съхранение, в него се поставя парче сьомга, поръсва се с наситнения копър, добавят се гъбите и фолиото се завива, за да стане топче. После фолиото се отстранява.
Рукулата се нарязва на ивици и се полива с дресинга. Топчетата със сьомга се нареждат в плоска чиния, между тях се поставя салатата от рукула и се поръсва с кротоните, с наситнения копър и каперсите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар