петък, 17 януари 2014 г.

салата от рукола с топчета от сьомга

необходими продукти:
  • 200 г. пушена сиьомга
  • 6-7 едри печурки (150 г.)
  • 1 връзка рукола
  • 1 скилидка чесън
  • 1 филия хляб
  • 20 г. краве масло
  • 10 бр. каперси
  • 3-4 стръка копър
  • 1 с.л. зехтин, черен пипер на вкус
за дресинга: сокът от един лимон, 7-8 с.л. зехтин, 1 щипка сол


начин приготвяне:

Печурките се нарязват на малки парчета. Запържват се за 1-2 минути в предварително загрято масло, като се поръсват с наситнения чесън и с черен пипер.
Филията се нарязва на кубчета. Запържва се в предварително загретия зехтин.
Дресингът се приготвя, като към лимоновия сок се налива зехтинът и се посолява.
в лъжица за сладолед се слага парче фолио за свежо съхранение, в него се поставя парче сьомга, поръсва се с наситнения копър, добавят се гъбите и фолиото се завива, за да стане топче. После фолиото се отстранява.
Рукулата се нарязва на ивици и се полива с дресинга. Топчетата със сьомга се нареждат в плоска чиния, между тях се поставя салатата от рукула и се поръсва с кротоните, с наситнения копър и каперсите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар