петък, 31 януари 2014 г.

Тарт от зрял фасул с царевица и авокадо

необходими продукти:
  • 200 г. консервирана царевица
  • 200 г. консервиран червен фасул
  • 3-4 сушени мариновани домата
  • 1 зелена чушка
  • 1 стрък лук
  • 1 авокадо
  • лимонов сок на вкус
за заливката:
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка лук
  • 6 с.л. олио
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 щипка девесил
  • чили на вкус
начин на приготвяне:

Продуктите за заливката се смесват в подходящ съд и се пасират.
Чушката се нарязва на колелца, авокадото се почиства и месестата част се полива с лимонов сок. Доматите се нарязват на тънки ивици.
В средата на чиния се поставя ринг. На дъното се слага фасула, върху него-кръгчетата чушка и накрая царевицата.
Продуктите се притискат добре с лъжица и се овкусяват със заливката. Покрива се с парченца авокадо и накрая се украсява с доматите. Пръстенът се изважда и предястието се украсява с нарязания лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар