четвъртък, 2 януари 2014 г.

картофени кюфтенца с шунка


необходими продукти:
  • 1 кг. картофи
  • 100г. шунка
  • 100 г. кашкавал
  • 2 филии хляб
  • перата на 1 стрък лук
  • 2-3 с.л. прясно мляко
  • 2 яйца
  • сол на вкус
  • брашно за паниране
  • олио за пържене



начин приготвяне:

Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват на пюре, докато са още топли. Посоляват се. Прибавят се едро разбито яйце, наситнените шунка и пера лук и настърганият кашкавал. Всичко се смесва добре и се оформят малки кюфтета.
Второто яйце се разбива с прясното мляко. Филиите хляб се смилат на трохи. Кюфтенцата се овалват в брашно, потапят се в сместа от яйце и прясно мляко и се овалват в хлебните трохи. Пържат се в обилно количество сгорещено олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар