необходими продукти:
- 1 кг. картофи
- 100г. шунка
- 100 г. кашкавал
- 2 филии хляб
- перата на 1 стрък лук
- 2-3 с.л. прясно мляко
- 2 яйца
- сол на вкус
- брашно за паниране
- олио за пържене
начин приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват на пюре, докато са още топли. Посоляват се. Прибавят се едро разбито яйце, наситнените шунка и пера лук и настърганият кашкавал. Всичко се смесва добре и се оформят малки кюфтета.
Второто яйце се разбива с прясното мляко. Филиите хляб се смилат на трохи. Кюфтенцата се овалват в брашно, потапят се в сместа от яйце и прясно мляко и се овалват в хлебните трохи. Пържат се в обилно количество сгорещено олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар