- 400 г. печурки
- 2 връзки репички
- 1/2 връска магданоз
- 3 стръка пресен лук
- 1 връзка прясна мента
- 1/3 ч.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. сок от лимон
- 2 с.л. светъл соев сос
- сол и бял пипер на вкус
- 12 пъдпъдъчи яйца
- 1 ч.ч. бял винен оцет
- 50 г. захар
- 1 ч.л. кориандър (семена)
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 1 дафинов лист
начин приготвяне:
Яйцата се слагат в съд със студена подсолена вода и се варят 5 минути. след това се охлаждат и се обелват. Продуктите за мариноването се слагат в касерола и се загряват докато захарта се разтвори, без течността да кипва. Яйцата се заливат и се оставят да престоят в маринатата поне една нощ.
Гъбите обелват и заедно с репичките се нарязват наситно, магданозът наедро.
Всичко се смесва в купа и се овкусява със сол, бял пипер, зехтина, лимоновият сок и соевият сос. Салатата се гарнира с яйцата, нарязани на две.
Няма коментари:
Публикуване на коментар