четвъртък, 2 януари 2014 г.

салата от гъби и мариновани яйца

необходими продукти:
  • 400 г. печурки
  • 2 връзки репички
  • 1/2 връска магданоз
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 връзка прясна мента
  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • 1/2 ч.ч. сок от лимон
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • сол и бял пипер на вкус
за маринованите яйца:

  • 12 пъдпъдъчи яйца
  • 1 ч.ч. бял винен оцет
  • 50 г. захар
  • 1 ч.л. кориандър (семена)
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист

начин приготвяне:

Яйцата се слагат в съд със студена подсолена вода и се варят 5 минути. след това се охлаждат и се обелват. Продуктите за мариноването се слагат в касерола и се загряват докато захарта се разтвори, без течността да кипва. Яйцата се заливат и се оставят да престоят в маринатата поне една нощ.
Гъбите обелват и заедно  с репичките се нарязват наситно, магданозът наедро.
Всичко се смесва в купа и се овкусява със сол, бял пипер, зехтина, лимоновият сок и соевият сос. Салатата се гарнира с яйцата, нарязани на две.

Няма коментари:

Публикуване на коментар