четвъртък, 2 януари 2014 г.

ризото с гъби

необходими продукти:
  • 300 г. ориз
  • 250 г. печурки
  • 100 г. грах
  • 25 г. краве масло
  • 2 печени чушки
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 я.л. чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • сирене "Пармезан" за поръсване, магданоз за украса

начин приготвяне:

Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещените зехтин и масло. Прибавят се нарязаната скилидка чесън, оризът и разтвореният в гореща вода пилешки бульон. Разбърква се добре и се подправя с чубрицата, сол и черен пипер. Къкри на слаб огън, докато водата се изпари (около 10 минути).
Добавят се нарязаните наситно гъби и чушки. Сипва се грахът, долива се гореща вода и къкри още около 10 минути. При сервиране ястието се поръсва с пармезан и се украсява с листенца магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар