- 300 г. ориз
- 250 г. печурки
- 100 г. грах
- 25 г. краве масло
- 2 печени чушки
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 кубче пилешки бульон
- 1 с.л. зехтин
- 1 я.л. чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- сирене "Пармезан" за поръсване, магданоз за украса
начин приготвяне:
Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещените зехтин и масло. Прибавят се нарязаната скилидка чесън, оризът и разтвореният в гореща вода пилешки бульон. Разбърква се добре и се подправя с чубрицата, сол и черен пипер. Къкри на слаб огън, докато водата се изпари (около 10 минути).
Добавят се нарязаните наситно гъби и чушки. Сипва се грахът, долива се гореща вода и къкри още около 10 минути. При сервиране ястието се поръсва с пармезан и се украсява с листенца магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар