четвъртък, 2 януари 2014 г.

никулденски шаран

необходими продукти:
  • 1 шаран (около 2 кг.)
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз
  • 1 ч. бяло вино
  • 4 с.л. олио
  • 5 стръка магданоз
  • 5 стръка копър
  • 1 ч.л. девесил
  • 2 лимона
  • сол и черен пипер на вкус

начин приготвяне:


Лукът и морковът се нарязват наситно и се запържват в олиото. Добавят се наситнения магданоз и копър, девесилът, черен пипер, сол и 1/2 ч.ч. вода. Зеленчуците се задушават за 5 минути и съдът се оттегля от котлона.
Празът се нарязва на големи парчета (около 10 см.) и се подреждат в тава така,че да се получи канапе, върху което ще лежи пълнения шаран.
Рибата се почиства и осолява. Пълни се със зеленчуковата плънка и се зашива. Поставя се върху канапето, залива се с бялото вино и целият се покрива с резени лимон. Пече се я загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар