- 1 пакет кори
- 500-600г. тиква
- 1-2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. орехови ядки
- 1 к.ч. олио
- 1-2 ч.л. канела
Тиквата се обелва, почиства се, нарязва се на парчета и се настъргва с помощта на кухненски робот или ренде. Поръсва се с канелата и заедно с 2-3 с.л. олио и 1 к.ч. захар се задушава под капак за 10 минути.
Тавата за печене се намазнява с олио и се покрива с 2 листа кори. Намазват се олио, слага се от тиквата, поръсват се орехови ядки, захар и още малко олио. Тази процедура се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с 2 листа кори, намазват се с олио. Тиквеникът се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар