неделя, 29 декември 2013 г.

тиквеник

необходими продукти:
  • 1 пакет кори
  • 500-600г. тиква
  • 1-2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. орехови ядки
  • 1 к.ч. олио 
  • 1-2 ч.л. канела
начин приготвяне:

Тиквата се обелва, почиства се, нарязва се на парчета и се настъргва с помощта на кухненски робот или ренде. Поръсва се с канелата и заедно с 2-3 с.л. олио и 1 к.ч. захар се задушава под капак за 10 минути.

Тавата за печене се намазнява с олио и се покрива с 2 листа кори. Намазват се олио, слага се от тиквата, поръсват се орехови ядки, захар и още малко олио. Тази процедура се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с 2 листа кори, намазват се с олио. Тиквеникът се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар