неделя, 29 декември 2013 г.

агнешко с праз

необходими продукти:
  • 750 г. обезкостено агнешко месо
  • 30 г. краве масло
  • 1 к.ч. доматен сос
  • 5-6 стръка праз
  • 2 моркова
  • 3-4 стръка копър
  • 2-3 с.л. брашно
  • 1 ч.л. сух джоджен
  • сол и черен пипер на вкус
за застройката: 2 жълтъка, 2-3 с.л. лимонов сок.


начин приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в маслото. поръсва се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя да къкри под капак около 30 минути. Ако е необходимо се налива малко вода.
празът и морковите се нарязват по диагонал на едри парчета. Когато месото омекне се поръсва с брашното, разбърква се и се прибавят морковите, празът и доматения сос.Налива се вода,която трябва да стигне до половината на месото и се оставя да къкри до омекване на зеленчуците. Към края се подправя с наситнения копър и с джоджена.
Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок . В застройката се налива малко от бульона на агнешкото, за да се изравни температурата, след което се прибавя в тенджерата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар