- 750 г. обезкостено агнешко месо
- 30 г. краве масло
- 1 к.ч. доматен сос
- 5-6 стръка праз
- 2 моркова
- 3-4 стръка копър
- 2-3 с.л. брашно
- 1 ч.л. сух джоджен
- сол и черен пипер на вкус
начин приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета и се запържва в маслото. поръсва се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя да къкри под капак около 30 минути. Ако е необходимо се налива малко вода.
празът и морковите се нарязват по диагонал на едри парчета. Когато месото омекне се поръсва с брашното, разбърква се и се прибавят морковите, празът и доматения сос.Налива се вода,която трябва да стигне до половината на месото и се оставя да къкри до омекване на зеленчуците. Към края се подправя с наситнения копър и с джоджена.
Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок . В застройката се налива малко от бульона на агнешкото, за да се изравни температурата, след което се прибавя в тенджерата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар