- 400 г. телешки шол
- 100 г.краве масло
- 50 г. зелени маслини (без костилки)
- 50 г. стафиди
- 4 сварени яйца
- 2 царевици (500 г. консервирана)
- 1 глава лук
- 1 с.л. олио
- 4 с.л. захар
- 1 ч.л. сух риган
- 1/2 ч.л. смлян кимион
- сол, лют червен пипер и бял пипер на вкус
В тиган се загряват олиото и 50 г. от маслото, сипва се наситненият лук и се запържва за няколко минути. Добавя се нарязаното наситно месо и се запържва за няколко минути. Добавя се нарязаното наситно месо и се запържва за кратко, като се бърка непрекъснато. Когато започне да побелява, тиганът се отдръпва от огъня, посолява се и се подправя с бял пипер, лют червен пипер, кимиона и ригана.
Зърната на царевицата се оронват с помощта на на нож и се смилат в кухненски робот. Останалото масло се сгорещява тиган и царевичното пюре се запържва за 2-3 минути, като се разбърква непрекъснато.
Запържените месо и лук се разпределят в 4 гювечета и се поръсват със стафидите и маслините.
Сварените яйца се обелват, нарязват се и се разпределят в гюве4етата. Отгоре се сипва царевичното пюре. гювечетата се посоляват, похлупват се и се пекат около 20 минути на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар