- 250 г. телешки шол
- 3-4 скилидки чесън
- 50 г. синьо сирене
- 50 г. заквасена сметана
- 4 с.л. зехтин
- 20 мл.уиски
- 3 с.л. зеленчуков микс
- 1-2 с.л. маргарин
- сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на карета с дебелина 1-2 см. Каретата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в зехтина за 5-10 минути от двете страни, след което се фламбират с уискито.
Чесънът се нарязва наситно и се прибавя към месото. Слага се натрошеното с вилица синьо сирене и се оставя на огъня, докато се разтопи. Накрая се прибавя заквасената сметана.
Зеленчуковия микс се задушава в маргарина. Поднася се като гарнитура към телешкото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар