неделя, 29 декември 2013 г.

телешко с малко уиски за вкус

необходими продукти:
  • 250 г. телешки шол
  • 3-4 скилидки чесън
  • 50 г. синьо сирене
  • 50 г. заквасена сметана
  • 4 с.л. зехтин
  • 20 мл.уиски
  • 3 с.л. зеленчуков микс
  • 1-2 с.л. маргарин
  • сол и черен пипер на вкус
начин приготвяне:

Месото се нарязва на карета с дебелина 1-2 см. Каретата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в зехтина за 5-10 минути от двете страни, след което се фламбират с уискито.
Чесънът се нарязва наситно и се прибавя към месото. Слага се натрошеното с вилица синьо сирене и се оставя на огъня, докато се разтопи. Накрая се прибавя заквасената сметана.
Зеленчуковия микс се задушава в маргарина. Поднася се като гарнитура към телешкото.





Няма коментари:

Публикуване на коментар