- 400 г. обезкостен свински бут
- 450 г.зелен фасул
- 3 домата
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 6 с.л. олио 2 с.л. наситнен магданоз
- 2 ч.л. червен пипер
- 2 ч.л. брашно
- 3 щипки семе от копър, сол на вкус
Морковите и лукът се нарязват на кубчета и се запържват за минута в сгорещено олио. Месото се се нарязва на парчета, добавя се при зеленчуците и се запържва на силен огън. Съдът се дръпва от котлона, месото се поръсва с червения пипер и сол и се разбърква добре. Налива се един пръст вода, ястието се връща на котлона и се задущава под капак, докато течността се изпари.
Останалото без мазнина месо се поръсва с брашно и се разбърква. Добавят се обелените и нарязани на дребни парчета домати, сипва се зеления фасул и се налива вода колкото да се покрият продуктите. Подправя се със семето от копър, разбърква се отново и се оставя да да къкри 20 минути.
При сервиране се поръсва с наситнения магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар