неделя, 29 декември 2013 г.

свински котлети в гъбен сос

необходими продукти: 
  • 4 свински котлета
  • 500 мл.пилешки бульон
  • 400 г. гъби
  • 50г. краве масло
  • 2 стръка лук
  • 1 винена чаша бяло вино
  • 2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

начин приготвяне:

В разтопеното масло се запържва ситно нарязания лук. Гъбите се нарязват на равни по големина парчета и се слагат при лука. Когато се зачервят се сипва брашното и се разрежда с бялото вино. Щом сосъс се сгъсти се налива бульона. Вари се не повече от 10 минути или до желана гъстота.
Котлетите се начукват и се подправят със сол и пипер. Пържат се в силно загрято олио по 3-4 минути от всяка страна. Когато са готови се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и след това се заливат със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар