- 4 свински котлета
- 500 мл.пилешки бульон
- 400 г. гъби
- 50г. краве масло
- 2 стръка лук
- 1 винена чаша бяло вино
- 2 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
начин приготвяне:
В разтопеното масло се запържва ситно нарязания лук. Гъбите се нарязват на равни по големина парчета и се слагат при лука. Когато се зачервят се сипва брашното и се разрежда с бялото вино. Щом сосъс се сгъсти се налива бульона. Вари се не повече от 10 минути или до желана гъстота.
Котлетите се начукват и се подправят със сол и пипер. Пържат се в силно загрято олио по 3-4 минути от всяка страна. Когато са готови се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и след това се заливат със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар