- 10-12 едри печурки
- 150 г. кашкавал
- 100 г. бекон на ивици
- 6-7 филета аншоа
- 2 стръка чесън
- 1 шепа зелени маслини
- 3-4 с.л. зехтин
- 4-5 стръка магданоз
- 1 филия хляб
- зехтин за поливане на гъбите
начин приготвяне:
Печурките се почиства. Пънчетата им се отстраняват и се наситняват.
Беконът се нарязва на кубчета и се запича в сух тиган. Щом се отдели мазнината се налива зехтинът и се добавя наситненият чесън. След кратко запържване се изсипват наситнените пънчета гъби. След 30 секунди се изсипват и нарязаните надребно маслини, наситнените филета аншоа и натрошената филия хляб. Разбърква се добре, така че хлябът да поеме течността и се оттегля от котлона. Поръсва се с наситнения магданоз. Охлажда се.
Във всяка гъба се налива по малко зехтин, слага се настърган кашкавал и в тях се разпределя плънката, като добре се притиска. Гъбите се нареждат обилно намазнена тава. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар