четвъртък, 2 януари 2014 г.

пълнени печурки с аншоа и бекон

необходими продукти:
  • 10-12 едри печурки
  • 150 г. кашкавал
  • 100 г. бекон на ивици
  • 6-7 филета аншоа
  • 2 стръка чесън
  • 1 шепа зелени маслини
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 4-5 стръка магданоз
  • 1 филия хляб
  • зехтин за поливане на гъбите

начин приготвяне:

Печурките се почиства. Пънчетата им се отстраняват и се наситняват.
Беконът се нарязва на кубчета и се запича в сух тиган. Щом се отдели мазнината се налива зехтинът и се добавя наситненият чесън. След кратко запържване се изсипват наситнените пънчета гъби. След 30 секунди се изсипват и нарязаните надребно маслини, наситнените филета аншоа и натрошената филия хляб. Разбърква се добре, така че хлябът да поеме течността и се оттегля от котлона. Поръсва се с наситнения магданоз. Охлажда се.
Във всяка гъба се налива по малко зехтин, слага се настърган кашкавал и в тях се разпределя плънката, като добре се притиска. Гъбите се нареждат обилно намазнена тава. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар