събота, 11 януари 2014 г.

морковена супа с нахут

необходими продукти:
  • 500 г. моркови
  • 100 г. нахут
  • 50 г. смлени бадеми
  • 40г. краве масло
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/4 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. сол
  • 2-3 щипки кимион
за застройката:
  • 1/2 кофичка кисело мляко, перата от 1 стрък лук, 2-3 стръка копър, 1/4 ч.л. смлян кориандър
начин приготвяне:

Наситненият лук и нарязаните на кръгчета моркови се запържват в загрятото в тенджера масло. Задушават се на слаб огън под капак в продължение на 3-4 минути. Поръсват се с кимиона, джинджифила и захарта. Налива се 1,2 л. вряла вода, посолява се и ври 15 минути. След това се пюкира. Добавя се свареният нахут. В киселото мляко се слагат наситненият копър и пресен лук, подправя се с кориандъра и се разбърква добре.
Супата се сервира, като се гарнира със заливката и бадемите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар