- 500 г. моркови
- 100 г. нахут
- 50 г. смлени бадеми
- 40г. краве масло
- 1/2 глава лук
- 1/2 ч.л. захар
- 1/4 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. сол
- 2-3 щипки кимион
- 1/2 кофичка кисело мляко, перата от 1 стрък лук, 2-3 стръка копър, 1/4 ч.л. смлян кориандър
Наситненият лук и нарязаните на кръгчета моркови се запържват в загрятото в тенджера масло. Задушават се на слаб огън под капак в продължение на 3-4 минути. Поръсват се с кимиона, джинджифила и захарта. Налива се 1,2 л. вряла вода, посолява се и ври 15 минути. След това се пюкира. Добавя се свареният нахут. В киселото мляко се слагат наситненият копър и пресен лук, подправя се с кориандъра и се разбърква добре.
Супата се сервира, като се гарнира със заливката и бадемите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар