- 3 стръка праз
- 250 г. гъби
- 2 кубчета пилешки бульон
- 2 картофа
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 3-4 стръка копър
- 3-4 стръка магданоз
- 1 жълтък
- целина и краве масло на вкус
Празът и картофите се нарязват надребно и се задушават в масло за 2-3 минути. Прибавят се нарязана на кубчета целина и гъбите, залива се с 1,5 л. гореща вода и всичко се вари 15 минути. Добавят се кубчетата бульон и варенето продължава 5 минути.
Жълтъкът се разбива с млякото, разрежда се с малко бульон и застройката се сипва в супата. Котлонът се изключва и чорбата се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар