събота, 11 януари 2014 г.

супа от праз и гъби

необходими продукти:
  • 3 стръка праз
  • 250 г. гъби
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 2 картофа
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 3-4 стръка копър
  • 3-4 стръка магданоз
  • 1 жълтък
  • целина и краве масло на вкус
начин приготвяне:

Празът и картофите се нарязват надребно и се задушават в масло за 2-3 минути. Прибавят се нарязана на кубчета целина и гъбите, залива се с 1,5 л. гореща вода и всичко се вари 15 минути. Добавят се кубчетата бульон и варенето продължава 5 минути.
Жълтъкът се разбива с млякото, разрежда се с малко бульон и застройката се сипва в супата. Котлонът се изключва и чорбата се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар