вторник, 7 януари 2014 г.

брускети с печени чушки и аншоа

необходими продукти:
  • 1 багета
  • 4 печени червени чушки
  • 2 с.л. каперси
  • 2 скилидки чесън
  • 6-8 филета аншоа
  • 5-6 листа босилек
  • 4 с.л. зехтин
  • 50 г. сирене "пармезан"
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин за запичане на филийките
начин приготвяне:

Хлябът се нарязва на филийки, които се запичат на тиган, от двете страни, в сгорещения зехтин.
Чесънът и каперсите се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавят се наситнената аншоа и чушките-обелени и нарязани на ивички. Пармезанът се настъргва, а босилекът се накъсва, като се запазва по малко от сиренето и от подправката за украса. Полива се със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.
Върху всяка филийка се слага от сместа, поръсва се със заделения пармезан и се украсява с накъсан босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар