- 1 багета
- 4 печени червени чушки
- 2 с.л. каперси
- 2 скилидки чесън
- 6-8 филета аншоа
- 5-6 листа босилек
- 4 с.л. зехтин
- 50 г. сирене "пармезан"
- сол и черен пипер на вкус
- зехтин за запичане на филийките
Хлябът се нарязва на филийки, които се запичат на тиган, от двете страни, в сгорещения зехтин.
Чесънът и каперсите се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавят се наситнената аншоа и чушките-обелени и нарязани на ивички. Пармезанът се настъргва, а босилекът се накъсва, като се запазва по малко от сиренето и от подправката за украса. Полива се със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.
Върху всяка филийка се слага от сместа, поръсва се със заделения пармезан и се украсява с накъсан босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар