събота, 11 януари 2014 г.

мус с бял шоколад и киви

необходими продукти:
  • 300 г. цедено мляко
  • 100 г. бял шоколад
  • 3 бр. киви
  • 1 белтък
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 пакетче желатин
  • портокалова кора за поръсване
начин приготвяне:



Кивитата се обелват и едното се нарязва на резени за декорация. Останалите две се пасират с почти цялата пудра захар.
Белтъкът се разбива на сняг, като постепенно се добавя останалата пудра захар.
Пюрето от киви се разбива с цеденото мляко, добавя се разтопения шоколад и се смесват. Постепенно се добавя разбитият белтък.
Сервира се , като в подходящи чаши се слагат резени киви и върху тях се разпределя от крема. Отгоре се поставя още един резен киви, който трябва да се потопи в разтопения на водна баня желатин. Около него се поръсва настърганата портокалова кора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар