- 300 г. цедено мляко
- 100 г. бял шоколад
- 3 бр. киви
- 1 белтък
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 пакетче желатин
- портокалова кора за поръсване
Кивитата се обелват и едното се нарязва на резени за декорация. Останалите две се пасират с почти цялата пудра захар.
Белтъкът се разбива на сняг, като постепенно се добавя останалата пудра захар.
Пюрето от киви се разбива с цеденото мляко, добавя се разтопения шоколад и се смесват. Постепенно се добавя разбитият белтък.
Сервира се , като в подходящи чаши се слагат резени киви и върху тях се разпределя от крема. Отгоре се поставя още един резен киви, който трябва да се потопи в разтопения на водна баня желатин. Около него се поръсва настърганата портокалова кора.
Няма коментари:
Публикуване на коментар