- 500 г. червено цвекло
- 200 г. сирене "Дунавия"
- 2 стръка лук
- 1/2 хляб
- 3 с.л. олио
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1/2 ч.л. сол
Цвеклото се сварява за 20-30 минути и се обелва. С подходяща лъжица се оформят топчета. Посоляват се, поливат се с ябълковия оцет и олиото. Добавя се наситненият лук и се разбърква.
Хлябът се нарязва на филии с дебелина 2-3 пръста, които се поделят на две. Сърцевината на половинките се изважда с помощта на пръстен (може кръгла чаша). Коричките се запържват от двете страни в малко предварително загрято олио.
Поднася се, като във всяка от изпържените филийки се слага от сиренето "Дунавия", отгоре се поставят топчетата цвекло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар