събота, 18 януари 2014 г.

яйца, забулени по панагюрски

необходими продукти за 5 порции: 
  • 10 яйца
  • 60 г. (1/2 пакетче) краве масло
  • 200 г. сирене (или 1/2 кофичка кисело мляко)
  • на върха на ч.л. червен пипер
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. оцет
начин приготвяне:

Яйцата се измиват много добре. Във вряла подсолена и подкиселена с оцет вода се пускат едно по едно счупените яйца. Варят се до втвърдяване на белтъка. Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят върху обезсоленото настъргано сирене или върху подлучено кисело мляко. Поръсва се със сладък червен пипер и се поливат с разтопено краве сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар