- 300 г. мерлуза-филе (може филе от скумрия)
- 1/2 ч.ч. растително масло
- 1 бучка (колкото орех) краве масло
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. галета
- 2 яйца
- 4 домата
- 1/2 лимон (за сок)
- 1/3 ч.л. сол
Размразяват се рибните филета, поръсват се със сол, малко растително масло и лимонов сок и се оставят в хладилник да отлежат 30-40 минути. Маринованите филета се панират в брашно, яйца и галета и се пържат я маслена баня. Отделно се приготвя доматеният сос, като доматите се попарват във вряща вода за 2-3 минути, обелват се и се пасират. пасираните домати се задушават с краве масло и малко сол до средно гъст сос. При поднасяне панираната риба в чинията се залива с доматения сос. Отстрани се поставя гарнитура от задушени или пържени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар