събота, 18 януари 2014 г.

панирана риба с доматен сос

необходими продукти за 5 порции:
  • 300 г. мерлуза-филе (може филе от скумрия)
  • 1/2 ч.ч. растително масло
  • 1 бучка (колкото орех) краве масло
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. галета
  • 2 яйца
  • 4 домата
  • 1/2 лимон (за сок)
  • 1/3 ч.л. сол
начин приготвяне:

Размразяват се рибните филета, поръсват се със сол, малко растително масло и лимонов сок и се оставят в хладилник да отлежат 30-40 минути. Маринованите филета се панират в брашно, яйца и галета и се пържат я маслена баня. Отделно се приготвя доматеният сос, като доматите се попарват във вряща вода за 2-3 минути, обелват се и се пасират. пасираните домати се задушават с краве масло и малко сол до средно гъст сос. При поднасяне панираната риба в чинията се залива с доматения сос. Отстрани се поставя гарнитура от задушени или пържени картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар