- 8-10 сухи чушки
- 300 г. извара
- 60 г. лук
- 50 г. маслини (без костилки)
- 1 шепа бадемови ядки
- 4 яйца
- 1 домат
- 7-8 листенца розмарин (2 щипки сух)
- 4-5 с.л. олио
- сол на вкус
Чушките се заливат с вряла вода и се оставят да набъбнат. Наситненият лук се поставя в
йенска тенджера, добавя се и нарязаният на кубчета домат, поливат се с 2 с.л. олио. Задушават се 2 минути в микровълнова фурна.
Наситнените бадеми и изварата се смесват със задушените зеленчуци, наситнените маслини и яйцата. Подправят се се с нарязаните на ситно листенца розмарин. Посолява се , всичко се разбърква и чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в йенска тенджера, поливат се с останалото олио и се слагат за 12-15 минути в микровълнова фурна на средна мощност (450 вата).
Няма коментари:
Публикуване на коментар