неделя, 12 януари 2014 г.

глазирано рибно филе

необходими продукти:
  • 1 кг. рибно филе (бяла риба, калкан)
за глазурата:
  • сокът на 1 лимон
  • сокът на 1 портокал
  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз
  • 1 к.ч. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г. мед (2 с.л.)
  • сол на вкус
начин приготвяне:

Чесънът се пресова и се размесва със сока на лимона и портокала, зехтина, магданоза, меда и сол. С тази смес се намазват филетата, покриват се с фолио и се оставят да се мариноват за 30 минути.
Готовите филета се пекат на силно сгорещена скара по 5 минути от всяка страна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар